Achtergrond

De PuurNatuurTuin is ontstaan vanuit het project ‘Op de Schop’: een initiatief van De Gezonde Stad om braakliggende terreinen om te vormen tot tijdelijke speel-, leer- en ontmoetingsplekken voor de buurt. Stadsdeel Noord en woningbouwvereniging Ymere stellen het terrein beschikbaar voor tijdelijke inrichting.

Stukje bij beetje wordt gewerkt aan de aanleg. Soms door professionals, maar vooral door bewoners. Volwassenen en kinderen zijn hierbij betrokken. Het ontwerp is leidend, maar er blijft altijd ruimte voor aanpassing.

2014
In de lente van 2014 is begonnen met het uitgraven van de vijver. De omheining is afgemaakt en loopt nu rond de hele tuin. Deze omheining is van ruwe eikenhouten planken en past goed bij het karakter van de tuin. Op verschillende plekken in de tuin liggen boomstammen waar je op kunt zitten om te genieten van de zon. Of om overheen te springen. Er is een plek gemaakt waar hutten kunnen worden gebouwd.

2013
De eerste stappen om de tuin vorm te geven zijn genomen. Aan de kant van de Kometensingel is een ingang geplaatst. Daarnaast staat een vitrinekast met informatie over de Puur Natuur Tuin. In de tuin zijn moestuinbakken gemaakt en ingezaaid. De feestelijke opening was op 18 mei 2013. Daarna volgden een aantal geslaagde activiteiten waaronder het concert Suus zingt Toon en een buurtbarbecue.

2012
In juli 2012 deden 25 kinderen van BSO De Kinderplaneet ideeën op voor de nieuwe tuin. Intratuin stelde 15 fruitbomen beschikbaar die samen met veertig omwonenden werden geplant. Ook bouwden de buurtkinderen insectenhotels. Iedereen kon wensen en ideeën voor het terrein indienen. Met deze wensen en ideeën heeft een groepje bewoners samen met een ontwerpster verder nagedacht over de inrichting van het terrein. Het resultaat is een nieuw ontwerp voor de tuin.